Hälsosam brödbakning med Prebiotiskt banan- & hampabröd
Fiberrikt bananmjöl - en skatt för dina tarmar
Bananmjöl är ett näringstätt alternativ som inte bara ger din bakverk en naturlig sötma utan också förser din kropp med prebiotiska fibrer. Dessa fibrer fungerar som bränsle för de goda tarmbakterierna, vilket bidrar till en hälsosammare tarmflora och balanserad matsmältning. Dessutom innehåller bananmjöl kalium och vitamin B6.
Hampafrömjöl - när du vill äta mer omega-3
Hampafrömjöl är en annan nyckelingrediens som ger ditt bröd en extra näringskick. Det är en utmärkt källa till omega-3-fettsyror och fibrer och innehåller även prebiotiska egenskaper. Hampafrömjöl bidrar även till att främja tillväxten av gynnsamma mikrober i tarmen.
Recept - Prebiotiskt banan- och hampabröd
Ingredienser
300g bananmjöl
400 ml kokosmjölk
1/2 dl hampaolja
1 1/2 dl vatten
1/2 dl linfrömjöl
0.8 dl hampafrömjöl
1 1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
Gör så här
- Värm ugnen till 180 grader.
- Blanda ingredienserna i en matberedare tills allt är väl blandat.
- Häll upp i en brödform med bakplåtspapper.
- Baka i ca 40 minuter. Känn med en sticka om brödet är klart.
- Ta ur formen och låt svalna.
Tips
Du kan även använda degen som pizzabotten - tillsätt italiensk örtagårdskrydda och vitlök i degen, och toppa pizzan med dina favoritsmaker!
Njut av en näringsrikare vardag med banan och hampa
Att inkludera detta prebiotiska banan- & hampabröd i din kost ger inte bara en smakrik upplevelse utan stödjer också din maghälsa. Njut av detta näringsrika bröd och ge din mage och tarmar den kärlek de förtjänar!