Linfrömjöl används med fördel inom bakning eller i müsli.
Ingredienser: Malda ekologiska råtorkade linfrön (100%).
Ursprungsland: Polen.
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Försiktighet: Linfrö innehåller ett naturlgt växtgift, linamarin, som i kroppen omvandlas till vätecyanid. Vid upphettning kan dock halten minska något.
Linfrön är fröer från växten lin. Råden innebär att bara äta små mängder linfrön och att krossade linfrön dessutom ska upphettas tillsammans med vätska. När krossat linfrö kokas eller tillagas på annat sätt med värme och vätska försvinner en del av vätecyaniden. För barn går det bra att äta hela linfrön i musli, gröt och bröd men i övrigt bör barn avstå från både hela och krossade linfrön.
Näringsvärde per 100 g:
Energi: 1969 kJ/ 477 kcal,
Fett: 31,0 g,
- varav mättat fett: 2,9 g,
Kolhydrater: 13,0 g,
- varav sockerarter: 0 g,
Fiber: 34,8 g,
Protein: 19 g,
Salt: 0,07 g.