Alla inlägg

Vegansk sill till midsommar, jul & påsk!

Vegansk sill till midsommar, jul & påsk!

Jul, påsk eller midsommar. Sill är alltid rätt - oavsett årstid. Och självklart ska det vara veganskt sill till bords. Här har vi använt aubergine men det går lika bra med tofu eller annat veganskt alternativ.

Du behöver:

1 aubergine eller motsvarande mängd tofu i bitar

1 msk olivolja

1 knippe färsk dill

1-2 dl cashewmajonnäs eller annan valfri majonnäs

1 msk dijonsenap

1-2 tsk Bragg äppelcidervinäger

1 tsk stensalt med örter

1 tsk lökpulver, valfritt

salt och peppar, efter smak

Gör såhär:

  1. Börja med att skiva auberginen på längden - cirka ½-1 cm-tjock. Stek skivorna gyllene i olja. Salta och peppra.
  2. Låt svalna och skär i munsbitar. Det går också bra att rosta skivorna i ugn på 200 grader. Tar cirka 15 minuter. Vänd gärna efter halva tiden.
  3. Finhacka dillen och blanda med övriga ingredienser i en skål. Vänd i aubergine eller tofun.
  4. Sillen håller minst 4-5 dagar i kylen och kan med fördel göras i förväg.


Sju sorters sill!

Du kan smaksätta din sill på många olika vis. Här är sju fräscha förslag:

Äppelsill - tillsätt 1 tsk Tikka Curry Masala, 1 tsk gurkmeja och ½ dl äppelkuber. Lägg gärna kuberna i ljummet vatten en stund innan, så de blir mjuka.

Vitlökssill - tillsätt vitlökspulver efter smak och byt ut den färska dillen mot finhackad färsk gräslök. Eller ett par teskar kryddsmörtkrydda.

Tomatsill - tillsätt 1 tsk paprikapulver, sött och finhackade torkade tomater.

Citrusill - ersätt vinägern med citronjuice och zesten från en ½ citron eller en hel lime.

Ramslökssill - tillsätt ½ msk ramslök och en finhackad salladslök.

Skärgårdssill - tillsätt en nypa blötlagda och finstrimlade wakamealger och ½ msk kelppulver.

Gremolatasill - tillsätt 1 msk hackad persilja, citronzest, ½ tsk vitlökspulver och 1 tsk olivolja. Detta går antingen att mortla, finhacka eller mixa till en slät grön pasta som du sedan smaksätter med.

Cashewnötter Delade RAW EKO 1kg
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
241 kr 344 kr
KÖP NU
Cashewnötter Delade Premium RAW 1kg
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
177 kr 253 kr
KÖP NU
Curry EKO 100g
49%
Kort datum
Herbaveda
Bäst före:
36 kr 71 kr
KÖP NU
Äpplekuber EKO 100g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
57 kr 82 kr
KÖP NU
Olivolja kallpressad EKO 1000ml
50%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
231 kr 462 kr
KÖP NU
Paprikapulver Sött EKO 50g
50%
Kort datum
Herbaveda
Bäst före:
34 kr 68 kr
KÖP NU
Paprikapulver Stark EKO 50g
50%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
37 kr 74 kr
KÖP NU
Vitlöksgranulat EKO 50g
50%
Kort datum
Herbaveda
Bäst före:
26 kr 52 kr
KÖP NU
Svartpeppar Mald EKO 50g
49%
Kort datum
Herbaveda
Bäst före:
29 kr 57 kr
KÖP NU
Himalaya Salt Finmalt 500g
49%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
27 kr 53 kr
KÖP NU
Äppelcidervinäger EKO 500ml
50%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
52 kr 103 kr
Ramslök EKO 50g
50%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
48 kr 96 kr
Olivolja kallpressad EKO 500ml
50%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
120 kr 239 kr
Vitlökspulver EKO 50g
49%
Kort datum
Herbaveda
Bäst före:
25 kr 49 kr
Svartpeppar Hel EKO 50g
50%
Kort datum
Herbaveda
Bäst före:
36 kr 72 kr
Svartpeppar Mald EKO 100g
50%
Kort datum
Herbaveda
Bäst före:
42 kr 84 kr
Logga in
Har du kommit rätt?