Veganskt på Halloween? Baka spökbollar med aprikos & kokos
Lätt och snabbt – rawfood när den är som bäst
Rawfood är en fantastisk trend inom vegansk bakning, där ingredienserna inte värms upp över en viss temperatur för att behålla sin naturliga karaktär. Även om det kanske låter avancerat, är det superenkelt att göra rawfood-bollar hemma! Dessa spökbollar är ett roligt och läskigt alternativ till vanliga sötsaker under Halloween. Perfekta att förbereda inför en filmkväll med skräcktema eller en hållbar halloweenfest.
Torkad aprikos och kokos – en vinnande kombination
En av de bästa delarna med rawfood-bollar är att de ofta innehåller naturligt söta ingredienser. I detta recept använder vi torkad aprikos som bas, vilket ger bollarna en underbar sötma och en härlig seghet. Kokos, både i och utanpå, bidrar med en tropisk smak och en fin kontrast till aprikosens fruktiga toner. Kombinationen gör att bollarna smakar som små godbitar, utan att vara överdrivet söta.
Glutenfritt, veganskt och oemotståndligt
För dig som vill baka glutenfritt och veganskt är dessa spökbollar ett fantastiskt alternativ. Det finns inga komplicerade ingredienser, bara naturliga och ekologiska råvaror som smälter samman på ett sätt som både är gott och växtbaserat. Och det bästa? De tar bara några minuter att göra! Med en matberedare eller stavmixer är degen klar på nolltid och du kan forma bollarna till små, läskiga halloweenmonster om du vill vara extra kreativ!
Recept - Spökbollar med aprikos och kokos
Ingredienser
2 dl torkad aprikos
1 dl riven kokos
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosolja
1 msk agavesirap
1 tsk vaniljpulver
Dekoration
Riven kokos till rullning
Gör så här
- Blötlägg de torkade aprikoserna i varmt vatten i cirka 10 minuter. Häll sedan av vattnet.
- Mixa aprikoser tillsammans med mandelmjöl, kokosolja, agavesirap och vaniljpulver i en matberedare tills du får en jämn smet.
- Tillsätt riven kokos och mixa tills allt är väl blandat.
- Forma smeten till små bollar. Rulla dem i riven kokos för att få ett snyggt utseende.
- Ställ in bollarna i kylen i minst 30 minuter för att stelna. Njut!
Skrämmande goda och enkla spökbollar – veganskt och glutenfritt till Halloween
Nu är spökbollarna klara att serveras! Perfekt som ett glutenfritt och veganskt alternativ till Halloween. Servera på ett fint fat och dekorera gärna med några torkade aprikoser bredvid för en extra touch. Spökbollarna är redo att skrämma smaklökarna – på ett bra sätt förstås! Så varför inte överraska dina vänner och familj med dessa söta små rawfood-bollar? Med naturliga ingredienser och enkel tillagning är de ett hållbart och läckert val för årets Halloweenfirande.