Upplev smakerna av naturens sötma med Vegansk pannacotta
Pannacotta - en italiensk delikatess
Pannacotta, som betyder "kokt grädde" på italienska, är en traditionell italiensk dessert med rötter som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Ursprungligen härstammar pannacotta från Piemonte i norra Italien och har utvecklats till en populär efterrätt över hela världen. Den klassiska versionen av pannacotta är baserad på grädde, socker och gelatin, men dagens hälsomedvetna matälskare utforskar innovativa sätt att skapa läckra varianter.
Agar agar och kokosgrädde - grunden till en vegansk pannacotta
För dig som följer en rawfood- och hälsosam livsstil finns det alternativ till de traditionella pannacotta-recepten. Genom att ersätta gelatin med agar agar, och byta ut vanlig grädde mot kokosgrädde, får du inte bara en god smak utan även en hälsosam touch till din dessert. Det finns mycket spännande att utforska inom det veganska rawfood-köket, och denna veganska pannacotta är inget undantag.
Recept - Vegansk Pannacotta
För att förhöja kärleksnivån och romantiken i atmosfären på Alla hjärtans dag, kan du överraska din hjärtevän med vår rosa Veganska pannacotta.
Ingredienser
400 ml fet kokosgrädde
1 1/2 dl tinade hallon
3/4 tsk agar agar
1/2 dl xylitol
Mörk choklad till garnering
Gör så här
- Mixa de tinade hallonen och kokosgrädden i en mixer tills du får en len smet.
- Sila hallon-kokosblandningen över en kastrull.
- Vispa i agar agar och xylitol, koka upp blandningen och låt sjuda i 2-3 minuter.
- Häll mixen i små burkar och låt stå i kylen över natten.
- Smält chokladen i vattenbad och häll över pannacottan, låt stå i kylen i ytterligare 30 minuter.
- Servera och njut av denna kärleksfulla dessert!
Tips
Gör din egna kokosgrädde med kokosmjölkpulver, ca 400 ml
- Måtta upp 4 dl kallt vatten i en glasburk eller flaska.
- Tillsätt 7-8 msk kokosmjölkpulver och skaka/vispa ordentligt. Du kan du också göra detta i en blender, matberedare eller stavmixer.
- Du kan också tillsätta en nypa salt om du så önskar.
- Grädden använder du i grytor och efterrätter precis som vanligt. Däremot kan du inte vispa din hemmagjorda kokosgrädde såsom man kan göra med burkgrädden.
- Kokosgrädden förvaras i kylskåp max fem dagar.
Vegansk pannacotta - desserten med lika delar nyttigheter som smak
Gör Alla hjärtans dag minnesvärd med denna Veganska pannacotta, en hälsosam och kärleksfull dessert som får hjärtan att smälta. Inspireras av de fantastiska möjligheterna inom rawfood och hälsosam bakning, och ge din hjärtevän en smakupplevelse som är lika hälsosam som den är läcker!