Tropiska vitamingummi
Tropiska frukter som camu camu, mango och ananas - naturens vitaminkällor
Camu-camu, en buske från den sydamerikanska regnskogen, bär frukter som innehåller vitamin C. Dessa små bär passar utmärkt att njuta av vid tillfällen när du vill ha variation till citrusfrukter. Mango, den tropiska och saftiga frukten, är inte bara läcker utan också en källa till vitaminer och antioxidanter som vitamin A och C.
Ananas är både saftig och smakrik, men är också en fantastisk källa till vitamin C och bromelain, ett naturligt förekommande enzym. Denna trio av tropiska frukter är tillsammans en naturlig vitaminbomb utan tillsatser, som ger din kropp vitaminboosten som den behöver för ett starkare immunförsvar.
Recept - Tropiska vitamingummi
Ingredienser
3 tsk agar agar
3 dl vatten
1 msk sötning, ex. lönnsirap eller honung
1/2 dl citronjuice
1/2 msk äppelcidervinäger
2 msk växtbaserad mjölk
1 tsk ingefära
1 tsk gurkmeja
1 tsk mangopulver
1 tsk camu-camupulver
1 tsk ananaspulver
Gör så här
- Blanda agar agar, vatten och sötning i en kastrull och låt stå i 10 minuter.
- Låt det sjuda på svag värme tills det liknar sirap. Tillsätt övriga ingredienser under vispning och koka upp.
- Häll upp i hjärtformade silikonformar eller en mindre glasform och ställ in i kylen/frysen tills gelén stelnar.
- Stjälp ur geléhjärtanen ur formarna eller skär i rutor. Förvara vitamingummi i kylen upp till två veckor.