Raw & veganskt marsipangodis - festliga färger & smaker till påsk
En klassiker med en grönare twist
Marsipan är en älskad konfekt över hela världen, uppskattad för sin sötma och mjuka konsistens. Genom att skapa en raw och vegansk version av denna klassiker erbjuder vi en nyttig variant som passar alla. Denna version av marsipangodis använder ekologiska ingredienser och växtbaserade alternativ för att skapa en konfekt som är lika tillfredsställande som den är enkel att njuta av.
Råvaror som ger glädje i varje bit
Våt recept på marsipangodis baseras på ekologisk mandel eller mandelmjöl, vilket ger en rik och nötig bas. Tillsammans med naturlig sötning från agave eller SÖTIN och en touch av mandelolja, skapas en mjuk och smidig marsipan som är perfekt för att forma till ditt önskade godis. För att skapa en unik touch kan marsipanen färgsättas med naturliga färgämnen som gurkmeja, spirulina eller frystorkat hallonpulver, vilket ger en vacker unik färg och en extra smaksensation.
Recept - Raw & veganskt marsipangodis
Ingredienser
Raw marsipan
750g ekologisk mandel eller mandelmjöl
1 dl valfri sötning exempelvis agave eller SÖTIN
3 msk vatten
en nypa salt
1 msk mandelolja
Choklad
250 g kakaosmör
150 g kakaopulver
1/2 dl agave inulin
Dekoration
1 tsk gurkmeja, 1 tsk spirulina eller 1
tsk frystorkat hallonpulver
Valfria nötter till dekoration
Gör så här
- Kör mandeln till ett fint mjöl i matberedaren eller använd mandelmjöl.
- Tillsätt sötning, mandelolja, salt och vatten och kör tills det blivit en smet som liknar mandelmassa.
- Om du vill färga din marsipan så kan du dela degen i lika delar och lägg i skålar. Häll sedan i vardera pulver som du vill färga med.
- Forma till valfri form och ställ i kylen
- Smält kakaosmöret över ett vattenbad. Addera sedan kakaopulvret och häll i valfri sötning. Vi föreslår en sötning i pulverform.
- Doppa nu mandelmassan i din choklad
- Dekorera med valfria nötter
- Ställ sedan kallt så att chokladen stelnar.
Låt oss skapa en ny tradition
Att skapa eget raw och veganskt marsipangodis inför påsken är ett härligt sätt att förena goda smaker med hälsomedvetna val. Det visar att vi kan omfamna traditioner på ett nytt och hållbart sätt, utan att ge upp njutningen. Så låt detta bli en ny tradition som berikar ditt påskbord med både smak och mening. Dela dessa läckerheter med nära och kära och sprid glädjen av en medvet och njutningsfull högtid. Glad påsk!