Alla inlägg

Raw & veganskt marsipangodis - festliga färger & smaker till påsk

Raw & veganskt marsipangodis - festliga färger & smaker till påsk

Påsken är en högtid fylld av traditioner och god mat. Vad kan vara bättre än att införa något nytt och spännande på dessertbordet? Låt oss visa dig hur du kan berika ditt påskfirande med marsipangodis som är både raw och veganskt, och som kommer att glädja både stora och små vid påskbordet.

En klassiker med en grönare twist

Marsipan är en älskad konfekt över hela världen, uppskattad för sin sötma och mjuka konsistens. Genom att skapa en raw och vegansk version av denna klassiker erbjuder vi en nyttig variant som passar alla. Denna version av marsipangodis använder ekologiska ingredienser och växtbaserade alternativ för att skapa en konfekt som är lika tillfredsställande som den är enkel att njuta av.

Råvaror som ger glädje i varje bit

Våt recept på marsipangodis baseras på ekologisk mandel eller mandelmjöl, vilket ger en rik och nötig bas. Tillsammans med naturlig sötning från agave eller SÖTIN och en touch av mandelolja, skapas en mjuk och smidig marsipan som är perfekt för att forma till ditt önskade godis. För att skapa en unik touch kan marsipanen färgsättas med naturliga färgämnen som gurkmeja, spirulina eller frystorkat hallonpulver, vilket ger en vacker unik färg och en extra smaksensation.

Recept - Raw & veganskt marsipangodis 

Ingredienser

Raw marsipan 
750g ekologisk mandel eller mandelmjöl
1 dl valfri sötning exempelvis agave eller SÖTIN
3 msk vatten
en nypa salt
1 msk mandelolja

Choklad  
250 g kakaosmör
150 g kakaopulver
1/2 dl agave inulin

Dekoration 
1 tsk gurkmeja, 1 tsk spirulina eller 1
tsk frystorkat hallonpulver 
Valfria nötter till dekoration 

Gör så här

  1. Kör mandeln till ett fint mjöl i matberedaren eller använd mandelmjöl.
  2. Tillsätt sötning, mandelolja, salt och vatten och kör tills det blivit en smet som liknar mandelmassa.
  3. Om du vill färga din marsipan så kan du dela degen i lika delar och lägg i skålar. Häll sedan i vardera pulver som du vill färga med.
  4. Forma till valfri form och ställ i kylen
  5. Smält kakaosmöret över ett vattenbad. Addera sedan kakaopulvret och häll i valfri sötning. Vi föreslår en sötning i pulverform.
  6. Doppa nu mandelmassan i din choklad 
  7. Dekorera med valfria nötter 
  8. Ställ sedan kallt så att chokladen stelnar.  

Låt oss skapa en ny tradition

Att skapa eget raw och veganskt marsipangodis inför påsken är ett härligt sätt att förena goda smaker med hälsomedvetna val. Det visar att vi kan omfamna traditioner på ett nytt och hållbart sätt, utan att ge upp njutningen. Så låt detta bli en ny tradition som berikar ditt påskbord med både smak och mening. Dela dessa läckerheter med nära och kära och sprid glädjen av en medvet och njutningsfull högtid. Glad påsk!

Ingredienser till marsipangodis

Mandelmjöl Premium RAW EKO 1kg
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 263 SEK 376
KÖP NU
Mandelmjöl Premium RAW 1 kg
40%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 155 SEK 259
KÖP NU
Mandelmjöl Premium RAW 500g
40%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 76 SEK 126
KÖP NU
Agave Inulin EKO 125g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 39 SEK 56
KÖP NU
SÖTIN EKO 500g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 122 SEK 174
KÖP NU
Mandelolja kallpressad EKO 50ml
20%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 51 SEK 64
KÖP NU
Mandelolja kallpressad EKO 150ml
20%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 111 SEK 139
KÖP NU
Kakaopulver RAW 11% EKO 1kg
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 168 SEK 240
KÖP NU
Kakaopulver Raw 11% EKO 500g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 95 SEK 136
KÖP NU
Gurkmeja EKO 100g
50%
Kort datum
Herbaveda
Bäst före:
SEK 26 SEK 52
KÖP NU
Gurkmeja EKO 500g
50%
Kort datum
Herbaveda
Bäst före:
SEK 55 SEK 110
KÖP NU
Hallonpulver Frystorkat EKO 100g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 188 SEK 268
KÖP NU
Mandel Premium RAW 500g
40%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 84 SEK 140
KÖP NU
Agave Pulver EKO 100g
50%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 22 SEK 44
Kakaosmör EKO 250g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 76 SEK 109
Kakaosmör EKO 1kg
40%
Kort datum
Save The Food
Bäst före:
SEK 227 SEK 378
Kakaosmör EKO 500g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 132 SEK 189
Kakaopulver RAW 11% EKO 800g
50%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 100 SEK 200
Kakaopulver Raw EKO 100g
31%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 29 SEK 42
Spirulinapulver EKO 500g
50%
Kort datum
Save The Food
Bäst före: 2024-03-14
SEK 159 SEK 318
Mandel Premium RAW 1kg
40%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 150 SEK 250
Logga in
Har du kommit rätt?