Raw chokladbark med frukt & nötter
Raw chokladbark med frukt och nötter - njutning och näring i varje tugga
Ekologisk, rå choklad är själva hjärtat av i vårt recept med Raw chokladbark med frukt och nötter. Det handlar inte bara om smaken, utan också om att behålla alla näringsämnen som naturen har att erbjuda. Att göra din egna Raw chokladbark med frukt och nötter behöver inte vara komplicerat. Den bästa delen? Du kan anpassa den efter vad du och dina nära och kära tycker om.
Ingredienser
Chokladbark:
2 msk rå kakao
100g kakaomassa
100g kakaosmör eller kokosolja virgin
1-1,5 msk honung/yaconsirap eller ca. 15g lucumapulver
1 krm eko himalayasalt
Dekoration:
Hasselnötter
Mandlar
Cashewnötter
Fikon
Dadlar
Kakaonibs
Gojibär
Bipollen
Himalayasalt
Matchapulver
Kokoschips
Frystorkade hallon
Hur du med ett fåtal steg gör din egna Raw chokladbark med frukt och nötter
Varför inte testa olika kombinationer av nötter, frön och torkad frukt? Det är ett enkelt sätt att addera extra smak och textur till din chokladbark. Du kan även experimentera med olika sötningssubstitut för att anpassa sötman efter din smak.
Gör så här:
- Hacka kakaomassa och kakaosmör/kokosolja fint, smält försiktigt i vattenbad eller på spisen. Tillsätt sedan sötning och kakopulver.
- Förbered en plåt med bakplåtspapper, vik upp kanterna för att undvika att chokladen blir för tunn.
- Häll ut chokladen på bakplåtspapper.
- Toppa genast med frön, nötter, flingsalt & torkad frukt.
- Ställ i kyl eller frys en kort stund tills chokladen stelnar och plocka fram strax före servering.
Så där har du det – en enkel, näringsrik och galet god chokladupplevelse. Varför inte bjuda in familjen att delta i skapandet och låta alla välja sina egna toppings? Det blir inte bara ett kul projekt, utan också ett bekvämt och smakrikt sätt att främja en hälsosam och ekologisk livsstil.