Svalkande Matcha islatte
Ingredienser:
- 1 tsk matchapulver
- 2 tsk kokossocker
- 1 dl mandelmjölk
- 1-2 dl isbitar
- Eventuellt grädde eller mjölkskum
Instruktioner:
- Blanda matchapulvret med sockret i en kopp eller skål.
- Värm mjölken i en kastrull eller i mikrovågsugnen tills den är varm men inte kokande.
- Häll den varma mjölken över matcha- och sockerblandningen och rör om tills allt är väl blandat och matchapulvret har lösts upp.
- Häll mjölkblandningen i en mixer tillsammans med isbitarna och mixa tills allt är slätt och isbitarna är helt krossade.
- Häll upp i ett glas och toppa med grädde eller mjölkskum om du vill.
Tips: Om du vill ha en sötare is matchalatte kan du öka mängden socker eller tillsätta en liten mängd honung / agavesirap. Du kan också byta ut mjölken mot vanlig mjölk, kokosmjölk eller annan växtbaserad mjölk om du föredrar det.