Alla inlägg

Fira Kanelbullens dag - baka Raw kanelbullar med nötfyllning

Fira Kanelbullens dag - baka Raw kanelbullar med nötfyllning

Kanelbullens dag är en älskad tradition som många ser fram emot varje år. Den här gången kan du ta firandet ett steg längre genom att prova något nytt – Raw kanelbullar. Dessa goda rawfood-bullar bjuder på alla smaker du älskar, men med ett hållbart vis - helt utan ugn eller vitt socker.

En modern variant på en klassiker

Att baka kanelbullar brukar innebära doften av jäst deg och värme från ugnen, men för dig som vill ha ett alternativ som passar den veganska rawfood-livsstilen, finns nu Raw kanelbullar. Här behåller vi den klassiska smaken av kanel och kardemumma, men i ett format som är både enkelt och roligt att göra. Du mixar ihop nötter, dadlar och kryddor för att skapa en fyllning som smakar precis lika ljuvligt som den traditionella, med en extra touch av naturlig sötma.

Njut av raw kanelbullar på ett nytt sätt

Dessa bullar är perfekta för dig som vill fira Kanelbullens dag och samtidigt hålla fast vid en hållbar livsstil med råvaror från naturens skafferi. Med ingredienser som cashewnötter och mandlar, och en fyllning som får sin sötma från färska dadlar, blir resultatet riktigt smakrikt. Varför inte bjuda på något lite annorlunda i år? Raw kanelbullar är enkla att göra och fulla av härliga smaker som får dig att vilja ha en till – utan att du ens behöver slå på ugnen.

Recept - Raw kanelbullar med nötig fyllning

Ingredienser

Bulldeg

2 dl cashewnötter
1 dl havregryn
1 dl riven kokos
8 färska dadlar
1-2 msk vatten eller mer
1 msk dadelsocker, valfritt
2 tsk vaniljpulver
1 nypa salt

Fyllning

1 dl mandel
8 färska dadlar, urkärnade
1-4 msk vatten
2 msk kanel
1 msk kardemumma
2 tsk yaconsirap
1 dl pistage eller hasselnötter, hackad

Dekoration

Riven kokos
Frystorkade hallon
Hackade pistagenötter

Bipollen
Pappersformar

Gör så här

Bulldeg

  1. Börja med att mixa cashewnötter, havregryn och kokos till en mjölmix. Använd gärna lite rågade mått. Här gäller det att ha en bra mixer och tålamod. Häll mjölmixen i en skål och ställ åt sidan.
  2. Kärna ur och finhacka dadlarna. Mixa med vatten tills du har en slät smet. Du kan passa på att göra basen till fyllningen samtidigt.
  3. Blanda sedan dadelsmeten med mjölmixen. Tillsätt vaniljpulver, lite salt och eventuell sötning. Ställ degen in i kylen tills det är dags kavla ut.

Fyllning

  1. Mixa dadlarna med vatten och kryddor, enligt ovan. Mixa mandlarna separat till ett grovt mjöl och sedan blanda sedan med dadelsmeten.
  2. Blötlagd gärna mandlarna först eller blanchera snabbt i en kastrull med hett vatten, men då blir det inte rawfood.

Baka ut bullarna

  1. Nu är det dags att kavla ut bulldegen mellan två ark bakplåtspapper, 5 mm blir lagom. Sätt sedan in i kylen igen en stund.
  2. Bred ett ordentligt lager fyllning över bulldegen. Här kan du även strössla över finhackade nötter för extra smak och textur.
  3. Rulla sedan försiktigt ihop degen med hjälp av bakplåtspappret. Sätt in rullen i kylen eller en kort stund i frysen så blir det enklare att skiva till snygga bullar.
  4. Lägg bullarna i pappersformar och toppa med valfri topping till exempel riven kokos, hackade pistagenötter, bipollen eller frystorkade hallon.

Tips och råd

  • Det är lite pyssel med att mixa dadlarna och degen men när det väl är gjort är kanelbullarna superenkla att sno ihop.
  • Följer du inte rawfood superstrikt kan du rosta nötterna och havregrynen lätt i ugnen först. Det ger en extra fin smak.
  • Bullarna förvaras i kylen men går även bra att frysa in. Så passa gärna på att göra dubbel sats.



Hasselnötter Premium RAW EKO 1kg
50%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
215 kr 430 kr
KÖP NU
Mandel Premium RAW EKO 1kg
50%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
146 kr 292 kr
KÖP NU
Cashewnötter Delade Premium RAW 1kg
50%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
123 kr 246 kr
KÖP NU
Hallon Frystorkade i bitar EKO 50g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
120 kr 172 kr
KÖP NU
Bipollen EKO 250g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
132 kr 189 kr
KÖP NU
Dadlar Medjool EKO 1kg
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
239 kr 342 kr
KÖP NU
Kokos Flakes RAW EKO 500g
50%
Kort datum
Save The Food
Bäst före: 2025-06-02
66 kr 132 kr
KÖP NU
Bipollen EKO 500g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
244 kr 349 kr
KÖP NU
Dadlar Hackade EKO 500g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
69 kr 99 kr
KÖP NU
Dadelsocker EKO 500g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
84 kr 120 kr
KÖP NU
Kardemumma Kärnor EKO 50g
30%
Kort datum
Herbaveda
Bäst före:
101 kr 144 kr
KÖP NU
Kanelpulver Kassia EKO 100g
30%
Kort datum
Herbaveda
Bäst före:
42 kr 60 kr
KÖP NU
Mandel Premium RAW 1kg
50%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
140 kr 280 kr
KÖP NU
Kokos Riven Premium RAW EKO 500g
50%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
54 kr 108 kr
KÖP NU
Havregryn Glutenfritt EKO 500g
31%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
43 kr 62 kr
KÖP NU
Yaconsirap EKO 250 ml
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
126 kr 180 kr
KÖP NU
Kanelpulver Ceylon EKO 500g
30%
Kort datum
Herbaveda
Bäst före:
143 kr 204 kr
Cashewnötter Premium RAW 1kg
50%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
149 kr 298 kr
Aseel Dadlar urkärnade EKO 1kg
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
97 kr 138 kr
Vaniljpulver EKO 10g
Kort datum
Herbaveda
Bäst före:
149 kr
Pistagenötter Premium RAW EKO 200g
50%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
95 kr 189 kr
Aseel Dadlar urkärnade EKO 500g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
55 kr 79 kr
Kardemumma Mald EKO 50g
30%
Kort datum
Herbaveda
Bäst före:
69 kr 99 kr
Kanelpulver Ceylon EKO 100g
31%
Kort datum
Herbaveda
Bäst före:
50 kr 72 kr
Logga in
Har du kommit rätt?