Rawbollar med tranbär
Rawbollar med tranbär - ett hälsosamt alternativ när sötsuget slår till
Att baka rawbollar med tranbär kräver några enkla ingredienser som är näringsrika och fulla av smak. Med tranbär som smaksättning får du en syrlig twist och en extra dos antioxidanter till dina rawbollar. Du kan också experimentera med andra torkade frukter som gojibär, björnbär eller svarta vinbär för variation.
Ingredienser
2-3 msk. virgin kokosolja
En handfull nötter (fx valnötter, paranötter och mandlar)
2 msk. kakaopulver
2 msk. chiafrön
2 msk. vatten
4-5 dadlar
2-3 msk. ekologiska tranbär (blanda gärna med annan torkad frukt som gojibär björnbär, svarta vinbär)
0,5 tsk himalayasalt
ev. 0,5 tsk vaniljpulver
ev. lite appelsinskal
ev. kokos eller carobpulver att rulla i
Hur du bakar dina egna rawbollar - enkelhet i varje steg
Att baka dessa rawbollar med tranbär är enkelt och kräver ingen ugn. När det väl är dags att njuta av dessa läckra rawbollar med tranbär, har du ett snabbt och näringsrikt mellanmål eller ett naturligt alternativ när sötsuget slår till. Med enkla steg och hälsosamma ingredienser blir dessa rawbollar ett välkommet tillskott till din hälsosamma livsstil.
Gör så här
- Kör nötterna till ett grovt mjöl i en handmixer för att få den perfekta konsistensen.
- Mixa dadlarna till en kladdig massa som kommer att fungera som bindemedel för dina bollar.
- Blanda alla ingredienser, och tillsätt lite extra vatten om massan är för torr. Rulla sedan blandningen till små bollar.
- Ge dina rawbollar extra smak och textur genom att rulla dem i kokos, bipollen, kakao eller carob.