Alla inlägg

Förhöj din veganska matlagning med cashewnötter

Förhöj din veganska matlagning med cashewnötter

Cashewnötter är inte bara ett läckert mellanmål, utan också en oumbärlig ingrediens i vegansk matlagning och bakning. Dessa krämiga nötter har en fascinerande historia och är packade med många nyttigheter. Läs mer i vår artikel om cashewnötter och hur du med ett fåtal steg svänger ihop en hälsosam och läcker vegansk cashewmajonnäs.

Cashewnötter - en naturlig del i det brasilianska köket

Cashewnötter har sitt ursprung i Brasilien och har en historia som sträcker sig över flera århundraden. Ursprungsbefolkningen i Brasilien använde sig av cashewnötter både som en del av sin kost och för sina medicinska egenskaper. Cashewnötter har därefter spridits till andra delar av världen och blivit en populär delikatess över hela världen.

Med cashewnötter får du tillgång till flera vitaminer

Cashewnötter är en utmärkt källa till hälsosamma fetter, protein, mineraler och antioxidanter. De innehåller även en rad vitaminer som vitamin K och E samt vitamin B såsom B6 och folsyra. Dessutom är cashewnötter perfekta för dig som följer en vegansk livsstil och behöver en naturlig källa till järn och zink.

Därför är cashewnötter ett utmärkt tillskott inom vegansk matlagning och bakning

Cashewnötter är en mångsidig ingrediens som du kan användas på många sätt i vegansk matlagning och bakning. Du kan använda cashewnötter för att göra veganska ostar, gräddiga såser och dressingar, men även till krämiga desserter och bakverk. Dessutom kan du använda cashewnötter för att göra vegansk majonnäs, vilket ger dig en hälsosam och läckert krämig sås utan animaliska produkter.

Recept - Vegansk cashewmajonnäs

Ingredienser

1 1/4 dl cashewnötter
4-6 msk vatten
2 msk citronjuice
3 msk ljus misopasta
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk tamarind
3 msk olivolja, kallpressad
1 1/2 tsk näringsjäst
Salt och peppar, efter smak

Gör så här

  1. Blötlägg cashewnötterna i vatten över natten eller minst 4 timmar.
  2. Häll av vattnet och mixa cashewnötterna i en blender tillsammans med citronjuice, misopasta, äppelcidervinäger, tamarind, olivolja, och näringsjäst tills det blir en slät kräm.
  3. Späd gradvis med vatten och fortsätt att mixa tills majonnäsen når önskad konsistens.
  4. Smaka av med salt och peppar och häll upp i en tätslutande burk. Förvara i kylen, där den håller sig färsk i minst en vecka.

Upplev mer smak och näring i vardagen med cashewnötter

Cashewnötter är inte bara läckra utan också näringsrika och mångsidiga, vilket gör dem till en utmärkt ingrediens för vegansk matlagning och bakning. Genom att inkludera dem i din kost kan du njuta av deras fantastiska smak och dra nytta av deras nyttigheter. Prova detta recept på vegansk cashewmajonnäs och upptäck den krämiga godheten hos cashewnötter på ett nytt sätt!

Hitta ingredienserna till Vegansk cashewmajonnäs

Cashewnötter Delade Premium RAW 1kg
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
172 kr 246 kr
KÖP NU
Cashewnötter Delade RAW EKO 1kg
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
209 kr 298 kr
KÖP NU
Citron Juice EKO 1 liter
20%
Kort datum
La Bio Idea
Bäst före: 2025-03-03
94 kr 118 kr
KÖP NU
Näringsjäst Flakes 250g
50%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
75 kr 149 kr
KÖP NU
Näringsjäst Flakes EKO 250g
50%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
107 kr 214 kr
KÖP NU
Näringsjäst med B12 250g
50%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
71 kr 142 kr
KÖP NU
Äppelcidervinäger EKO 500ml
50%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
50 kr 100 kr
KÖP NU
Äppelcidervinäger EKO 1000ml
50%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
90 kr 179 kr
KÖP NU
Bragg - Äppelcidervinäger 473 ml
Kort datum
119 kr
KÖP NU
Bragg - Äppelcidervinäger 946 ml
Kort datum
195 kr
KÖP NU
Olivolja kallpressad EKO 1000ml
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
314 kr 449 kr
KÖP NU
Olivolja kallpressad EKO 500ml
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
162 kr 232 kr
KÖP NU
Logga in
Har du kommit rätt?