Celtic oraffinerat havssalt räknas som det finaste saltet i världen.. I vanligt vitt, raffinerat bordssalt har man avlägsnat alla de viktiga mineralerna som finns naturligt i havssaltet och i princip finns endast natriumklorid kvar.
I Celtic salt är natriumkloridhalten ca 82% - Resten är spårmineraler. Medan normalt industriellt, raffinerat salt -så kallat bordssalt- oftast har en natriumkloridhalt på 99,9%.
Celtic havssalt är ljusgrått av alla mineraler och kommer från oförstörda områden i Frankrike. Saltet sol- och vindtorkas och skördas i Bretagne. Det är garanterat fritt från pesticider, herbacider och skadliga kemikalier. Celtic salt har mycket högre spårmineralhalt (17,5%) än Himalayasalt (4,1%).
Saltets största användning är naturligtvis vid matlagning, men du kan även lägga en tesked salt i ett stor glas vatten och låta det lösa upp sig naturligt under en timme eller mer. När det är helt upplöst kan du lägga ner lite fler korn tills lösningen är mättad. Använd sedan ett par matskedar av detta i vanligt vatten per dag. Detta salt har inte den skarpa sälta som vanligt bordssalt har och är gott att dricka. Lösningen håller sig flera dagar i kylskåp då det är desinficerat av saltet.
Celtic havssalt ljusgråa färg kommer från det höga innehåller av mineraler och det är grätt istället för vitt då det inte är blekt. Saltet är dessutom fuktigt. Använd det som det är i matlagning eller mal det i en saltkvarn. Förvara gärna saltet i en glasbehållare med tätt lock.
Mikroplaster
Tyvärr har mikroplaster blivit ett problem i våra hav då plast hamnar i havet och bryts ner till mikroplaster. Celtic strävar alltid efter att leferera en så ren och kvalitativ produkt som möjligt och analyserar därför salterna. Mängden mikroplaster är i princip obefintlig.
I Celtic finmalet havssalt har 0 partiklar påträffats.
Se analys av saltet här