Celtic oraffinerat havssalt räknas som det finaste saltet i världen. Tester visar att det är det enda oraffinerade havssalt utan mikroplast från havet. I vanligt vitt salt där har man avlägsnat alla de viktiga spårmineralerna som finns naturligt i havssaltet, och i princip finns endast natriumklorid kvar. I Celtic salt är natriumklorid ca 85% medan det kan ligga långt mycket högre, 98%, i industriellt raffinerat salt.
Celtic havssalt är ljusgrått av alla mineraler och kommer från oförstörda områden i Frankrike. Saltet sol- och vindtorkas och skördas i Bretagne. Det är garanterat fritt från pesticider, herbacider och skadliga kemikalier Celtic salt har mycket högre spårmineralhalt (15%) än Himalayasalt (4,1%).
Dess största användning är naturligtvis vid matlagning, men du kan även lägga en tesked salt i ett stor glas vatten och låta det lösa upp sig naturligt under en timme eller mer. När det är helt upplöst kan du lägga ner lite fler korn tills lösningen är mättad. Använd sedan ett par matskedar av detta i vanligt vatten per dag. Detta salt har inte den skarpa sälta som vanligt bordssalt har och är gott att dricka. Lösningen håller sig länge i kylskåp då det är desinficerat av saltet.
Celtic havssalt är grått istället för vitt då det inte är blekt. Saltet är dessutom fuktigt. Använd det som det är i matlagning eller mal det i en saltkvarn. Förvara gärna saltet i en glasbehållare med tätt lock.
- Grovt 227 gram eller 454 gram i plastpåse med zip-lås.
- Finmalet 227 gram i plastpåse med zip-lås. (Detta är malt i kvarn och innehåller mindre fukt, därav något dyrare)
Se en mineralanalys gjord på Celtic salt h