Alla inlägg

Jordmandel - så använder du det i veganska köket

Jordmandel - så använder du det i veganska köket

Har du hört talas om jordmandel? Om inte, så är det dags att lära känna den här fantastiska lilla rotknölen, även känd som chufa. Jordmandel är på god väg att bli en favorit bland oss som gillar vegansk matlagning. Läs mer om hur du kan få in den här ingrediensen i köket!

Vad är egentligen jordmandel?

Jordmandel låter kanske som en nöt, men det är faktiskt en liten rotknöl som kommer från en växt med det fina namnet Cyperus esculentus. Den har varit populär i Medelhavsområdet och Afrika i tusentals år – och det är inte så konstigt med tanke på hur mångsidig den är. Eftersom jordmandel är naturligt fri från både gluten och nötter, är den perfekt för dig som vill äta veganskt och glutenfritt. Och det bästa av allt? Den är helt naturligt söt, så den passar extra bra i bakverk och smoothies.

Guide - Så här använder du jordmandel i vegansk matlagning

Jordmandel är verkligen en mångsidig ingrediens. Oavsett om du är ny i det veganska köket eller om du har lagat växtbaserat i åratal, finns det massor av sätt att använda den här lilla knölen. Här är några idéer för att komma igång:

Gör din egen nötmjölk

Om du inte har provat att göra egen växtbaserad mjölk än, så är det dags nu! Blötlägg jordmandlar över natten, mixa dem med vatten och sila genom en nötmjölkspåse. Resultatet? En krämig och god mjölk som är perfekt i allt från smoothies till morgongröten.

Pimpa dina smoothies

Testa att slänga i en handfull jordmandlar nästa gång du mixar din morgonsmoothie. De ger en härlig textur och en mild sötma som verkligen höjer smaken.

Baka glutenfria godsaker

Jordmandelmjöl är perfekt för dig som gillar att baka veganskt och glutenfritt. Använd det i kakor, muffins eller bröd för att få den där härliga, nötiga smaken med en touch av sötma.

Gör en krispig “rawfood”-granola

Hacka jordmandlar och blanda med dina favoritnötter, frön och lite agavesirap. Torka i ugnen eller en torkugn för en knaprig granola som är supergod att strö över en skål med vegansk yoghurt.

Fixa mellanmålet på ett kick

Rosta jordmandlar med lite havssalt och dina favoritkryddor för ett snabbt mellanmål. Perfekt att ha med i väskan när du behöver något gott och smaskigt mellan måltiderna.

Bjud in jordmandel i köket redan idag

Jordmandel är verkligen en ingrediens att räkna med i vegansk matlagning. Den är enkel att använda, smakar fantastiskt och ger dina rätter det där lilla extra. Så varför inte prova något nytt i köket idag? Låt jordmandeln bli din nya bästa vän i din veganska matlagning!

Jordmandel EKO 1kg
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
221 kr 316 kr
KÖP NU
Jordmandelmjöl EKO 1kg
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
218 kr 312 kr
KÖP NU
Jordmandelmjöl EKO 5kg
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
648 kr 925 kr
Jordmandel EKO 250g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
84 kr 120 kr
Logga in
Har du kommit rätt?