Närokällans K2 är i form av menakonin-7 som är en lättupptaglig och fettlöslig form av K-vitamin. Den är inte tagen från animalisk källa och produkter passar för vegetarianer och veganer. Den produceras genom fermentering av stärkelse, inte från soja.
Kål, gröna bladgrönsaker och vissa oljor är källor för vitamin K1 (fyllokinon). Kött, lever, äggula och mejeriprodukter innehåller högre halter av vitamin K2 (menakinoner). Vitamin K2 bildas av bakterier i mag-tarmkanalen hos djur, men kan även finnas i högre halter i fermenterade livsmedel och alger. Vitamin K2 bildas av tarmbakterier även hos oss människor, men inte i tillräcklig mängd för att tillgodose kroppens behov.
- Vitamin K bidrar till normal blodkoagulation.
- Vitamin K bidrar till underhållet av normala skelett.
Konsumentkontakt:
Bättre Hälsa AB
Adress: Sandsborgsvägen 50-52, 122 33 Enskede