Med vetegluten kan du äntligen kan du baka bröd som blir fluffiga med rätta "brödkänslan".
Glutenmjöl är "tvättat" vetemjöl, alltså är glutenet koncentrerat. Används med fördel när man bakar med mandelmjöl och frömjöler för att få bättre struktur på bakverken. Ersätt en liten del av fröerna/mjölerna med vetegluten.
Vetegluten EKO 500g
3 Omdömen- Produktbeskrivning
-
- Ingredienser & Information
Ingredienser/Ingredients/Zutaten/Ainekset:
(SE) Ekologiskt Vetegluten (GB) Organic Wheat Gluten. (D) Bio Weizengluten. (DK) Økologisk Hvedegluten. (FI) Orgaaninen Vehnägluteeni.Ursprungsland/Origin/Herkunft/Oprindelse/Alkuperå:
Polen/Poland/Puola, Andra ursprung möjliga på grund av tillgänglighet/Other origins possible due to availability/Andere Herkunft je nach Verfügbarkeit möglich/Anden oprindelse mulig afhængig af tilgængelighed/Muu alkuperä mahdollinen saatavuuden mukaan.Näringsvärde per 100g/Nutritional values per 100g / Nährwertangaben pro 100g/Næringsindhold per 100g/ Ravintosisältö per 100g: Energi/Calorific value/Brennwert/Energiaa: 1636kJ/391kcal Fett/Fat/Fedt/Rasvaa: 5,1g -varav mättat fett/saturated fatty acids/gesättigte Fettsauren/mættede fedtsyrer/tyydyttyneitä rasvahappoja: 1,0g Kolhydrater/Carbohydrates/Kohlenhydrate/Kulhydrater/ Hiilihydraatteja: 7,1g -varav sockerarter/of which sugar/davon Zucker/ hvoraf sukker/joista sokereita: 1,7g Fiber/Ballaststoffe/Kuitu: 3,0g Protein/Eiweiß/Proteiinia: 77,7g Salt/Salz/Suolaa: 0,370g Förvaring/Storage/Lagerung/Opbevaring/Varastointi:
Torrt och svalt/Dry and cool/Trocken und kühl/Tørt og køligt/Kuiva ja viileä.- Mer information
- Egenskaper
-
Certifikat: EU Organic Form: Pulver Förvaring: Skafferi (torrt & svalt) - Specifikationer
-
Lagerstatus:Jämförpris:Frakt: Klass 2 - max 0,5 kg
- Betyg:
-
Rolf Halme | 2024-02-010 | 0Köpte den här för att förstärka glutenstrukturen i mjöl som jag köper i vanliga livsmedelsbutiker. Det fungerar utmärkt, visar det sig. Jag har precis tagit ut en focaccia med 90% hydrering ur ugnen. Gjorde den på Kungsörnens Vetemjöl Special, helt utan maskiner. Stärkte upp från 12% till 15% protein, och den enda bearbetning jag gjorde var att blanda degen, sedan autolys i 30 minuter. Därefter fyra coil folds med 30 minuters mellanrum. Resultatet blev alldeles utmärkt.Catarina Lundgren | 2023-12-060 | 0Kommer att bli bästa julskinkanLilian Palmqvist | 2023-11-150 | 0