Matcha te är ett fint pulveriserat, grönt te som används i de japanska zen-buddistiska teceremonierna. Till skillnad från vanligt grönt te som bryggs på teblad så används de hela bladen som har pulveriserats. Matcha te omnämns ofta som ett av världens finaste teer. Tebuskarna skuggas för att skydda mot solen och experter plockar bara de allra finaste bladen som sedan torkas och mals i mycket speciella stenkvarnshjul av granit. Det kan ta en timme att mala 30 gram Matcha te.
Pulvret som blir extremt fint vispas ner i vatten (70°C) och dricks som det är. Matcha te ger en intensiv emeraldgrön färg och har en fin, mjuk och fyllig smak. På grund av dess distinkta men milda smak har det börjat användas i glass, bakverk, matlagning. Den senaste trenden är Matcha-latte, Tillsätt Agavesirap och njut. Används ofta som ersättning till vanligt kaffe.
Innehåller: 100% ekologiskt Matchapulver.
Ursprungsland: Kina.
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Dosering: Upp till 5g per dag. Rör ut en 1/4 - 1/2 tesked i en kopp med 70˚C varmt vatten.
Näringsvärde per 100 g:
Energi: 1336 kJ/319 kcal,
Fett: 5 g,
- varav mättat fett: 0,96 g,
Kolhydrat: 27,22 g,
- varav sockerarter: 3,22 g,
Protein: 26,31 g,
Salt: 0,015 g.