Maskrosbladte
Maskrosbladte eller maskroste, bryggt på råtorkade maskrosblad, är ett naturligt örtte med en mild, lätt besk smak som för tankarna till nordiska ängar och vilda örter. Maskros, som länge varit en uppskattad ingrediens i nordisk mat och dryck, har nu blivit populär igen och används både i teer, sallader och färska juicer. Med detta te av maskrosblad kan du på ett enkelt sätt njuta av maskrosens naturliga smak. Våra torkade maskrosblad är noggrant utvalda för att säkerställa en smakrik kopp te, perfekt för dig som uppskattar naturliga örtteer.
Så här brygger du maskroste
När du vill njuta av maskroste, häll 2 matskedar maskrosblad i ½-1 liter kokande vatten. Täck över maskrosbladen och låt teet dra i 10-15 minuter innan du silar och serverar. Detta örtte är perfekt att avnjuta både varmt och kallt, och kan även användas som en naturlig bas i andra dryckesrecept. Med maskroste får du ett smakrikt inslag till ditt teutbud, samtidigt som du bjuds på en smakupplevelse direkt från naturens skafferi.