Detta kakaosmör är en ren olja av kakaobönan och är framställt genom en ny kallpressningsmetod. Processen börjar med att man kallpressar kakaon till något som liknar en kaka så att olja börjar separeras från protein och fibrer. Temperaturen överstiger aldrig 50°C. All annan kakaosmör utsätts vanligtvis för temperaturer som stiger upp emot 150°C. Det flytande kakaosmöret börjar sakta stelna.
Rekommendationer:
Kakaosmör har en rik och delikat chokladarom. Blanda ner lite kakaosmör i smoothies, desserter, glass eller chokladkreationer. Eftersom detta kakaosmör inte har förstörts genom upphettning smälter det lätt och passar därför utmärkt att använda i vilket recept som helst.
Kakaosmör kan även användas som hudkräm, både invärtes och utvärtes. Den kan också användas till massage och blandas med massageolja eller kokosnötsolja.
Ingredienser: Ekologiskt, raw, kallpressat kakaosmör (100%).
Ursprungsland: Peru.
OBS! Produkten kan ibland levereras i hela block.
Förvaring: Torrt och svalt, öppnad påse förvaras i kylskåp.
Näringsvärde per 100g:
Energi: 3753 kJ/897 kcal,
Fett: 99 g,
- varav mättat fett: 62,7 g,
Kolhydrat: 0,9 g,
- varav sockerarter: 0 g,
Protein: 0 g,
Salt: 0 g.