Kakaomassa är det viktigaste elementet i chokladtillverkning och består av finmalda kakaobönor.
Vår råa kakaomassa framställs genom malning av kakaobönor vid temperaturer under 42°C. Det ger en rik massa som sedan kyls ner och formas till små runda pellets. Vid bearbetning av rå kakao används en låg temperatur för att bevara dess naturliga smaker och karaktär.
Gör en egen rå chokladbit genom att blanda följande råa ingredienser: kakaomassa, agavenektar, carobpulver, macapulver, kokosnötsolja, kakaosmör och cashewnötter. Häll i en form och frys in. Njut den kall.
Rekommendationer:
● Prova att riva kakaomassa och strö över din frukost. Använd lite agavenektar eller annat sötningsmedel för lite sötma.
● Blanda riven kakaomassa med agavenektar och frys in. Ät den kall.
● Blanda kakaomassa med örtte och macapulver.
● Blanda ner riven kakaomassa i glass för att få världens bästa chokladkrisp.