Kakaomassa är det viktigaste elementet i chokladtillverkning och består av finmalda kakaobönor.
Rekommendationer:
● Prova att riva kakaomassa och strö över din frukost. Använd lite agavenektar eller annat sötningsmedel för lite sötma.
● Blanda riven kakaomassa med agavenektar och frys in. Ät den kall.
● Blanda kakaomassa med örtte och macapulver.
● Blanda ner riven kakaomassa i glass för att få världens bästa chokladkrisp.
Ingredienser: Ekologisk kakaomassa (100%).
Ursprungsland: Peru.
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Näringsvärde per 100 g:
Energi: 2521 kJ/611 kcal,
Fett: 53,57 g,
- varav mättat fett: 32,14 g,
Kolhydrat: 10,7g,
- varav sockerarter: 0 g,
Fiber: 14,3 g,
Protein: 14,29 g,
Salt: 0,045 g.