Arrowrot är en lukt- och smakfri rot som används torkad och malen för att få en helt klar redning i soppor, såser, grytor och efterrätter. Såser redda med arrowrot klarar också att frysas bättre än såser redda med majsstärkelse. Såser redda med arrorowrot blir blanka i färgen och kräver inte lika hög värme för att tjockna som maizena- och mjölkredningar. Arrowredningar bör heller inte koka alltför länge, då förlorar den sin redande förmåga.
Ingredienser: Ekologiskt pulver av arrowrot (100%).
Ursprungsland: Indien.
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Dosering: Ungefär 1-2 tsk för att reda 2-3 dl sås och 1 msk till 1 liter soppa.
Näringsvärde per 100g:
Energi: 1460,2 kJ/349kcal,
Fett 0,1g,
- varav mättat fett: 0 g,
Kolhydrater 85 g,
- varav sockerarter: 0 g,
Protein: 6,2 g,
Salt: 0,01 g.