Mörk agavesirap har en fylligare smak än ljus agavesirap. Agavesirap är ett relativt nytt sötningsmedel som utvinns från agaveplantans inre kärna. Denna kaktusliknande planta har sitt ursprung i Mexiko och dess juice används också för att framställa spritdrycken Tequila. Denna agavesirap är en produkt från en enda sorts växt inom den botaniska arten ”agave”. I andra billigare varianter använder man nektar från 3-6 olika arter av agaveplantan.
Smaken påminner om honung och lönnsirap och är naturligt delikat, vilket gör den till ett utmärkt sötningsmedel i både mat och dryck. Använd den som ersättning för dadlar, honung, socker, lönnsirap och andra sötningsmedel.
Garanterad Raw Food Kvalitet
För att producera denna agavesirap pressas juicen från levande agaveplantor. Sedan behandlas juicen vid max 40°C. Resultatet blir 100% rå, filtrerad agavesirap. Den milda behandlingen av agavejuicen bevarar dess naturliga egenskaper.
Användning
Agavesirapen är mer lättflytande än honung men kan användas på samma sätt. Den passar i matlagning eller som sötningsmedel i både varma och kalla drycker som smoothies, te och kaffe. Den kan även ersätta socker i bakverk.
OBS: Produkten är ej maskinförsluten eller plomberad då den förseglas för hand. Detta påverkar inte produktens hållbarhet eller kvalitet.