Alla inlägg

Så bjuder du in ayurvediska råvaror i din matlagning

Så bjuder du in ayurvediska råvaror i din matlagning

Ayurveda, en urgammal indisk läkekonst, har fångat intresset hos hälsomedvetna individer världen över. Med fokus på balans mellan kropp och sinne, betonar ayurveda betydelsen av hur du väljer rätt livsmedel för att uppleva hälsa och välbefinnande i balans. Läs mer i vår artikel om hur du enkelt använder ayurvediska råvaror i vardagen!

Ayurveda - kunskapen om livet

Ayurveda, som översätts till "kunskap om livet" på sanskrit, har sina rötter djupt rotade i indisk kultur och filosofi. Den sträcker sig tusentals år tillbaka och omfattar en holistisk syn på hälsa som innefattar fysiska, mentala och andliga aspekter.

En central del av ayurveda är läran om doshorna - Vata, Pitta och Kapha. Dessa doshor representerar olika energimönster i kroppen, och optimal hälsa uppnås när de är i balans. Ayurvediska råvaror väljs med tanke på deras förmåga att balansera dessa doshor och främja harmoni i kroppen.

Guide - vanliga ayurvediska råvaror och varför du ska äta dem

Basmatiris

Basmatiris är känt för sin höga kvalitet, och kan bland annat bidra till godare matsmältning och starkare immunförsvar.

Mungbönor

Mungbönor är ett fint tillskott på tallriken när du letar efter mer energi under dagen och kan också bidra till en balans i magen.

Ghee

Det renade smöret, känt som ghee på sanskrit, är en hörnsten i ayurvedisk matlagning. Det kan bidra till ett starkare immunförsvar, skapa balans i matsmältningen och skapa välbehag för kropp och sinne.

Kardemumma

Denna aromatiska krydda är inte bara läcker, utan också en god insats för matsmältningen och immunförsvaret men också mot inflammation i kroppen.

Ingefära

Ingefära är en återkommande favorit inom ayurveda när du letar efter råvaror som hjälper matsmältningen och lättar på ledvärk och förkylningssymptom.

Kokosnöt

Med sina mångsidiga användningsområden bidrar kokosnöt till en sund matsmältning, stärker immunförsvaret och förbättrar hår- och hudhälsan.

Matlagningstips med ayurvediska råvaror

Värmande ghee- och kardemummadryck

Koka upp vatten och tillsätt en nypa kardemumma och en tesked ghee för en lugnande och näringsrik dryck.

Mungbönsoppa med ingefära

Koka mungbönor med ingefära, vitlök och spenat för en näringsrik soppa som gör både mage och tarmar glada.

Kokosnötris

Tillaga basmatiris med kokosolja och en nypa kardemumma för en exotisk twist som stärker immunförsvaret.

Ayurvedisk grönsaksroast

Tillaga en mix av färska grönsaker som morötter, sötpotatis och blomkål med kryddor som koriander och spiskummin för en näringsrik och balanserad måltid.

Upplev mer balans och välbefinnade med ayurveda

Att bjuda in den ayurvediska läran och tanken kring dessa råvaror i din kost kan vara ett av många sätt för dig att uppleva stunder av balans och välbefinnande i tillvaron. Ge ditt kök en smak av Indien och upplev fördelarna med denna helande tradition!

Spana in vårt utbud av ayurvediska råvaror!

Mungbönor EKO 1kg
50%
Kort datum
Save The Food
Bäst före: 2025-05-31
60 kr 120 kr
KÖP NU
Ingefära Pulver EKO 100g
50%
Kort datum
Herbaveda
Bäst före:
36 kr 72 kr
KÖP NU
Ingefära Pulver EKO 500g
50%
Kort datum
Herbaveda
Bäst före:
111 kr 222 kr
KÖP NU
Kardemumma Kärnor EKO 50g
50%
Kort datum
Herbaveda
Bäst före:
72 kr 144 kr
KÖP NU
Kardemumma Mald EKO 50g
49%
Kort datum
Herbaveda
Bäst före:
50 kr 99 kr
KÖP NU
Kokosolja Smak & Doftfri EKO 1000ml
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
106 kr 152 kr
KÖP NU
Kokosolja Smak & Doftfri EKO 500ml
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
64 kr 92 kr
KÖP NU
Mungbönor EKO 500g
50%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
38 kr 76 kr
Kardemumma Hela kapslar EKO 50g
40%
Kort datum
Herbaveda
Bäst före:
78 kr 130 kr
Kokosolja Virgin RAW EKO 1000ml
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
125 kr 178 kr
Kokosolja Virgin RAW EKO 500ml
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
74 kr 106 kr
Logga in
Har du kommit rätt?