Cashewnötssmör är en populär variant på nötsmör och är verkligen otroligt gott. Cashewnötssmör har en mild, söt smak och en krämig konsistens som gör den till ett perfekt bredbart pålägg för dem som söker ett hälsosamt alternativ till mjölkbaserade smör. Råa cashewnötter har en lägre fetthalt än de flesta andra nötter, plus att de innehåller oljesyra, samma hjärtvänliga enkelomättade fettsyra som finns i olivolja. Råa cashewnötter har också höga halter av koppar och magnesium, två mineraler som är viktiga för frisk hud, hår och ben.
Den låga fetthalten (jämfört med andra nötter och mejeriprodukter) och den krämiga konsistensen hos cashewsmör gör den perfekt som bas för såser, dipp och pålägg. Raw cashewsmör är naturligt sött utan tillsats av socker eller andra ingredienser. Ät det som det är, använd som brödpålägg, eller lägg en klick på gröten. Mixa ner en matsked cashewnötssmör i din smoothie för en underbart krämig och nötig smak.